Silahkan 20-jarig jubileum op Molukse Dag, Kwaku Festival

 

Silahkan zal op zaterdag 29 juli optreden tijdens de Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival in Amsterdam. Sinds de groep in 1997 is ontstaan zijn ze enorm populair geworden binnen de Molukse gemeenschap. De formatie bestond officieel uit Dewi Lopulalan, Elly Unitli en Pascha Talany.

Eén van de bekendste bij het bredere publiek is Dewi Lopulalan, zij scoorde in de jaren 90 meerdere hits in Europa als leadzangeres bij The Course. Tevens was ze één van de kandidaten bij het Nationaal Songfestival in 2000.

Elly Unitli is niet meer weg te denken uit de Moluks-Nederlandse muziek scene. Al jarenlang brengt ze eigen Maleis-talige nummers en traditionals ten gehore. En staat de zangeres op bijna elke pasar malam die Nederland kent.

In 2001 kwamen Anna Makaloy en Tarif Heljanan bij de groep. Samen met hun ging Silahkan op theatertournee door het land. Tarif was achtergrondzanger bij onder meer Gorden en Ruth Jacott.

Anna Makaloy is ook geen onbekende zangeres in Nederland, zij heeft live shows gedaan met Candy Dulfer en werkt onder andere met Julya Lo’Ko, Marlayne Sahupala en Ruth Jacott samen. Helaas zal ze niet van de partij zijn op de Molukse Dag dit jaar.

Tijdens het optreden op Kwaku zal Silahkan bijgestaan worden door invalster Adriana Romijn. Deze zangeres heeft een uitzonderlijke dienst van status. Adriana heeft met internationale artiesten samen gewerkt zoals Angie Stone, Sister Sledge en Cool And The Gang. In 2004 stond ze als leadzangeres in de finale bij het Nationaal Songfestival.

Silahkan bestaat dit jaar 20 jaar! Reden genoeg om de groep te bewonderen op 29 juli 2017 tijdens de Molukse Dag op het Kwaku Summer Festival in Amsterdam.

 

 

 

Exit mobile version