An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Smart City: Ambon presenteert Agenda Digitale Stad met Ambon@cces

AMBON – Vele grote steden in de wereld hebben een ‘smart city’ agenda. Het concept moet ook de Molukse hoofdstad Ambon efficiënter, groener, leefbaarder en veiliger maken, én de gemeente een hoop geld besparen. Met het Ambon Extravaganza Event wordt het startsein gegeven.

Ambon Extravaganza zal beginnen op 27 april en duurt tot en met 4 mei 2019. Tijdens dit evenement zullen verschillende Molukse sterren hun bijdrage leveren zoals Glenn Fredly en Ruth Sahanaya.

Het streven van Ambon is om de economische groei te stimuleren. De Molukkers willen de komende twee jaar bezoekers aan trekken uit binnen- en buitenland. Bijvoorbeeld met het mega project Visit Ambon 2020. Om zo de wereld een indruk te geven wat het eiland en de bevolking te bieden heeft.

Smart city moet bijdragen aan de reputatie van de stad. Dit om het imago voortdurend te verbeteren. Burgemeester Richard Louhenapessy wil de levenskwaliteit verhogen door de stad efficiënter te organiseren en de afstand tussen de inwoners en het bestuur te verkleinen.

We leven in een bijzondere tijd. Waarin de komst van allerlei apparaten die de constante verbondenheid tussen letterlijk iedereen en alles, het begrip ‘plek’ een nieuwe betekenis heeft gegeven. Stedelijke gebieden maken grote veranderingen mee met de snel ontwikkelende technologieen.

Hoe gaat de stad Ambon daarin mee, wat is de visie en hoe gaat het die bereiken? In bovenstaand filmpje een interview met loco-burgemeester Syarif Hadler en hoofd van toerisme Rico Hayat.

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Total
0
Shares
Related Posts