Stedenband Ambon-Vlissingen: Gezondheidszorg, milieu en economie

Gisteren kreeg de Oogkliniek Mata Ambon-Vlissingen een upgrade: van kliniek naar oogziekenhuis. Burgemeester Van den Tillaar van Vlissingen en burgemeester Louhenapessy van Ambon onthulden samen de nieuwe voorgevel. Dit alles ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van de oogkliniek.

Maar ze zijn natuurlijk vooral gekomen voor ‘hun’ operatie team van de SSVA, dat daar nu volop aan de slag is. ‘Tumbuh kembang anak’ is het 1e project, centraal hierin staat het signaleren van ontwikkelingsachterstanden bij jonge kinderen.

Tillaar heeft ook een bezoek gebracht aan een gezondheidscentrum (puskesmas) in de stad (er zijn er 22 in deze gemeente). Schoolbezoek hoort er uiteraard ook bij, evenals de afvalverwijdering: allemaal projecten van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon.

De stedenband Ambon-Vlissingen biedt ook kansen voor samenwerking met de provinciale overheid in het algemeen. Dat hebben burgemeester Tillaar en wethouder Albert Vader gezegd in een ontmoeting met vice-gouverneur Sahuburua. De Nederlandse delegatie uit Vlissingen heeft onder meer interesse getoond in het toerisme op Banda Neira.

Foto: Lelemuku

Bronnen: Siwalima News, Mollucas Times,  Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon

Exit mobile version