An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stedenband Vlissingen Ambon: Update MoU, bijgepraat over situatie op Ambon en afspraken gemaakt over lopende en nieuwe projecten

VLISSINGEN – Gisteren is de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Vlissingen en zusterstad Ambon op de Molukken geüpdate. Nadat de memorandum of understanding (MoU) werd ondertekend door de burgemeesters, is er bijgepraat over de situatie op Ambon en afspraken gemaakt over de lopende en nieuwe projecten van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon. Onze redacteuren waren hierbij aanwezig om een verslag te schrijven en de delegatie uit Ambon in Nederland met transport te ondersteunen.

De gemeente Vlissingen heeft op het gebied van internationale samenwerking, een stedenband met Ambon in de Molukken. De gemeente subsidieert en ondersteunt de particuliere Stichting Samenwerking Vlissingen-Ambon. Via deze stichting worden er in Ambon gezamenlijk diverse projecten uitgevoerd. Projecten op het gebied van gezondheidszorg, milieu en economie. Zoals bijvoorbeeld elk jaar gratis operaties door specialisten uit Nederland.

Aardbeving

Vlissingen wil natuurlijk zusterstad Ambon ook steunen nu het eiland en de stad worden getroffen door aardbevingen en naschokken. De gemeente Vlissingen en de SSVA hebben voor noodhulp elk in oktober al 3000 euro aan de GGD van de gemeente Ambon gegeven. De SSVA heeft een noodfonds geopend voor Ambon: NL17RABO0385395590 t.n.v. Aardbeving Ambon.

Burgemeester Ambon samen met Molukse artsen, voorzitter en parlementariërs van Ambon stad en Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon in gesprek met de Indonesische Ambassade in Den Haag

Afgelopen dinsdag bracht de burgemeester en delegatie van Ambon, en Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon eerst een bezoek aan de Indonesische Ambassade. Waar zij een ontmoeting hadden met de vice-ambassadeur, die ondersteuning van de ambassade heeft toegezegd indien nodig is. Ook deelde hij mee dat ze erg blij zijn met het goede werk dat al jaren wordt verricht door deze samenwerkingsverband tussen de twee steden voor in de Molukken, zei de vice-ambassadeur.

Total
0
Shares
Related Posts