An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stephen Tapilatu legendarische trainer en vechtsporter

Stephen Tapilatu ‘The Dragon’ van de beroemde taekwon-do familie de Tapilatu’s uit Groningen is één van Nederlands beste Taekwon-do vechters. Hij is dan inmiddels ook een legende te noemen met alles wat hij heeft weten te bereiken op het gebied van vechtsport.

In de jaren ’90 werd hij twee keer wereldkampioen, in 1990 in Canada en in 1994 in Maleisië. Tapilatu behaalde naast 2 wereldtitels ook 2 Europese titels. Stephen is hiermee één van de weinige Taekwon-do beoefenaars die in zowel het ITF als WTF grote successen behaalde.

Ook het zeer prestigieuze ‘King of Taekwon-do’ toernooi in Tokyo werd tweemaal op rij (1995 en 1996) door hem gewonnen.

Taekwon-do familie

Zijn vader, Master Wijnand Tapilatu, won jaren eerder – in 1984 – al als lid van het Nederlandse team de wereldtitel in het onderdeel team sparring. Naast Stephen zijn er vele Tapilatu’s die het ver geschopt hebben in deze sport: Django, Patiparu en uiteraard Bianca Tapilatu, getrouwd met de bekende Tomaz Barada.

Bianca Tapilatu

MMA

Ook was hij als één van de eerste Molukkers die naam maakte in de full-contact sporten en het MMA. Hij maakte deel uit van de legendarische Golden Glory team. Waar hij van 1999 tot 2008 lid van was.

Ook in deze hoek van de vechtsport heeft hij veel mogen betekenen. Zo heeft hij de sceptische houding van een groot publiek tegenover Taekwon-Do weg kunnen nemen en werd hij uiteindelijk Nederlands kampioen Free fight bij Rings Holland.

Sabum

De nu 46-jarige Taekwondo instructeur werd in 2012 benoemd tot nationaal coach van het Nederlandse team. En in 2015 werd Tapilatu gepromoveerd tot de 6de Dans zwarte gordel en werd hij lid van een elitegroep van slechts 8 andere ITF taekwondo beoefenaars van ITF taekwondo die momenteel deze rang in Nederland mogen dragen.

Tevens is hij personal trainer en houdt hij zich ook bezig met het nieuwe Fight X Programma van Fit For Free. Als docent maakt hij jonge Fight X instructeurs enthousiast over deze mix van vechtsporten met de focus op het verbranden van vet. Elk kwartaal ontwikkelt Stephen Tapilatu de nieuwe releases van het Fight X programma.

Bekijk in het filmpje hierboven de highlight van The Dragon.

Bron: Sportcenter Tapilatu

Total
0
Shares
Related Posts