Steun Stichting Gandong – Slachtoffers aardbeving Molukken

De Molukken worden getroffen door langdurige aardbevingen. Het Molukse Team Gandong brengt hulp met middelen (voedsel, tenten e.d.) en activiteiten (traumaverwerking). U kunt de stichting steunen via NL78 RABO 0309  6372 01 tnv Stichting Gandong, o.v.v. Slachtoffers aardbeving Molukken.

Stichting Gandong draagt al jaren projectmatig bij aan vermindering van armoede en aanverwante sociale problemen. En vindt haar oorsprong in initiatieven van Atha Hitijahubessy.

Op de Facebook pagina van Stichting Gandong kunt u precies zien hoe en in welke dorpen en gebieden zij zich precies inzetten.

Het team gaat langs gevluchte mensen en kinderen van de aardbeving. Voedsel, tenten en hulp bij traumaverwerking neemt het team mee. Het Gandong team brengt ook ontspanning en hoop, voor een klein moment even je ellende mogen vergeten. Voor de gevluchte mensen en kinderen. Waardevol, inspirerend en positieve energie geven.

Coordinator Atha Hitijahubessy heeft grondig vooronderzoek gedaan waar de meeste behoefte en tekort aan is. En werkt ook samen met samenwerkingspartner Green Moluccas. Deze professionele organisatie verleent noodhulp en medische hulp aan de slachtoffers van de aardbeving. Atha kan zo direct zien hoe Gandong het beste kan ondersteunen.

Het team gaat bij elke tent langs, om ieder een luisterend oor te bieden voor hun dramatische ervaringen en hen hoop te bieden.

Stichting Gandong in de Molukken

Met projecten verleent Stichting Gandong op kleinschalige basis hulp aan mensen op de Molukken in zeer afgelegen gebieden. Het initiatief komt af van Atha Hitijahubessy. De projecten komen voort uit plaatselijke initiatieven van de lokale gemeenschappen.

Begin maart 2016 is Stichting Gandong opgericht in Nederland. Met deze stichting zullen Atha’s projecten nog beter ondersteund worden. De stichting bouwt onder meer leeshuisjes voor kinderen in zoals eerder vermeld in zeer afgelegen gebieden. Op een duurzame manier waarbij de fundamentele waarde van de gemeenschap altijd gekend en geëerd blijven. Ongeacht politieke, godsdienstige of levensbeschouwelijke oriëntatie.

Wilt u meer weten over de projecten van Stichting Gandong, en wilt u een steentje bijdragen? Lees dan verder op hun website! Of op hun Facebook pagina.

Bron: Stichting Gandong
Foto’s: Facebook Stichting Gandong

Exit mobile version