An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stevi Ongen Ferdinandus wint bokswedstrijd in Jakarta en juicht met veel emotie ‘Mena Muria’

JAKARTA – Bokser Stevi Ongen Ferdinandus heeft afgelopen zondag met succes een nieuwe titel binnengehaald. Hij was dominant en zelfverzekerd om de overwinning op het Boxing Championship in metropool Jakarta naar zich toe te trekken. Ferdinandus komt uit Ambon en is WBA Asia, IBO Asia Pasific, WBC Asia Silver- en WBC continental-kampioen bij de superweltergewichten.

De staredown begon al spannend. Ferdinandus duwde Edi Comaro en daagde hem uit met ‘come on, come on’ in het Engels. Vanaf ronde één al kwamen de klappen van Ferdinandus hard aan in het gezicht van Comaro. Die aan het overleven was en een tegenaanval probeerde te creëren. Stevi was onstuitbaar waardoor Edi Comaro uiteindelijk neerging in de zevende ronde.

Tijdens die ronde viel Comaro twee keer. Niet lang daarna werd de Molukse boxer uitgeroepen tot winnaar op TKO, omdat zijn tegenstander niet in staat was de wedstrijd voort te zetten volgens de scheidsrechter.

Stevi Ongen bedankte zijn meegereisde fans uit de wijk Kudamati op Ambon met ‘Mena’ waarop uit het publiek werd gereageerd met ‘Muria’.

  • De vreugde was groot bij het publiek en dat was ook live op de nationale televisie te zien.

Het gevecht werd live uitgezonden op de Indonesische televisiezender Metro TV. Stevi Ongen Ferdinandus wordt met zijn 39 jaar beschouwd en gerespecteerd als een bokser met senior status die nog op hoog (internationaal) niveau meedoet met de nieuwe en jongere lichting professionele boksers.

Beeld: Metro TV (screenshot)

Total
0
Shares
Related Posts