An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stichting Sama Sama overleg met burgemeester Alphen aan den Rijn over noodhulp aardbeving Ambon

Gistermiddag hebben Frangken Tuhumena, Ongen Matital en Marcel Wattimury van de Stichting Sama Sama een goed overleg gehad met burgemeester Spies in haar kantoor op het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn. De gemeente Alphen aan den Rijn heeft namelijk voor het noodhulpinitiatief op Ambon een bijdrage gedaan van €5000.

Burgemeester Spies was zeer geïnteresseerd in de situatie die zij daar hebben aangetroffen en wat zij daar hebben kunnen doen voor de mensen.

Een belangrijk advies dat Sama Sama aan burgemeester Spies heeft gegeven is dat de hulp vanuit het Rode Kruis nihil tot niet zichtbaar is gebleken. Dit serieuze signaal is meermaals door de slachtoffers zelf en hulpverlenende instanties ter plaatse aangegeven.

De Nederlandse gemeenten hebben grote bedragen gebudgetteerd voor noodhulp op de Molukse eilanden. Dankbaarheid hiervoor is niet onder woorden te brengen, want elke euro is zoveel meer waard daar. Sama Sama heeft met een relatief klein budget van €21.500 veel hulp kunnen verlenen met positieve impact op heel veel gezinnen.

Burgemeester Spies is niet alleen oud Minister van Binnenlandse Zaken, maar momenteel ook voorzitter van het Nederlands Genootschap van Burgemeesters. Ze hoorde de organisatie aandachtig aan en nam dit advies zeer serieus. Zij hebben haar gevraagd of alle gelden reeds zijn overgemaakt naar het Rode Kruis. Het antwoord was ‘Nee’.

Woensdag is er een bijeenkomst van Nederlandse burgemeesters en burgemeester Spies heeft toegezegd dit gelijk aan te zullen kaarten indien de burgemeesters in scope aanwezig zijn.

Lees hun hele verhaal op de Facebook pagina van Sama Sama!

Bron: Stichting Sama Sama

Total
0
Shares
Related Posts