An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stichting TitanE brengt verslag uit over samenwerking met Rode Kruis Ambon

De Molukse Stichting TitanE uit Nederland, die op dit moment in Ambon is heeft onze redactie foto’s toegestuurd die begin van de week zijn opgenomen in de omgeving van Kairatu (West Seram). De mensen zijn naar hoger gelegen gebieden gevlucht in de omgeving van Kairatu en Ursama.

Een team van 40 medewerkers van de PMI (Palang Merah Ambon) oftewel de Rode Kruis Ambon zijn ingezet om samen met de plaatselijke autoriteiten de omgeving en de naastliggende dorpen Hatusua, Waihatu en Seruwan in kaart te brengen, wat de noden zijn.

Zodra de noodhulp op gang is gekomen zal een inventarisatie over de materiële schade (gebouwen en woningen en overige objecten) worden vastgelegd. Dit is om straks de wederopbouw in goede banen te kunnen leiden. Stichting TitanE laat ons ook weten dat: t.b.v. de eerste hulp voor de gewonden zijn al eerdere acties opgestart.

Wilt u meer info betreft de Noodfonds ‘Noodhulp Maluku’ en de samenwerkende lokale hulporganisaties? Stuur dan een berichtje naar Stichting TitanE.

Lees ook: Statement Stichting TitanE

Total
0
Shares
Related Posts