An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Stichting TitanE opent noodhulp rekening voor Ambon

De Midden-Molukken is getroffen door een zware aardbeving. Daarbij zijn 31 mensen om het leven gekomen en 187 gewond geraakt. Het gebied van Waai en Liang en de aangrenzende eilanden, zoals West Seram en Haruku behoren tot de gevarenzone.

De overheid heeft inmiddels veel maatregelen getroffen en een speciale team zorgt voor een update van de situatie. Naast de overheid is inmiddels ook de Rode Kruis Ambon ingeschakeld. Er is gelukkig geen alarm voor een eventuele Tsunami. Maar de angst onder de bevolking is groot. Velen vluchten naar hoog gelegen streken vanwege aanhoudende berichten op social media dat een Tsnami op komst is.

Berichten op social media moet niet direct worden geloofd. Cross check is van groot belang. Dit geldt ook voor de communicatie met familie en vrienden op Maluku. Daarbij dient te worden vermeld dat de update aan verandering onderhevig is. De inventarisatie loopt nog steeds.

Dringende behoeften

1. Dekzeilen / vluchtelingstenten
2. Babyvoeding
3. Eten en drinken voor vluchtelingen
4. Geneesmiddelen
5. Pampers voor baby’s
6. Maandverband voor dames
7. Mineraalwater
8. Instant voedsel
9. Dekens
10. Matrassen
11. Mat
12. Verlichtingsapparatuur (lampen of zaklampen)
13. Water willekeurig en MCK
14. Heftrauma voor kinderen, zuigelingen en tieners

TitanE is met een team op Ambon. Zij voert overleg met haar partnerorganisatie Humanum, die veel ervaring heeft met noodhulp. Maandag heeft het team gepraat met de overheid en de Rode Kruis. In de eerste plaats gaat het erom wat additioneel nodig is. 90% van de hulp wordt geboden door de overheid. Om de additionele hulp in geld te kunnen bieden heeft de Stichting TitanE een noodfonds opgericht.

U kunt uw donatie storten op rekening van Stichting TitanE NL67RABO0364157704 ovv noodhulp.

Voor alle duidelijkheid niet TitanE gaat de noodhulp geven, maar haar partners. Rode Kruis Ambon samen met de NGO’s die over een betrouwbare staat van dienst hebben. TitanE heeft een ANBI status en heeft een trackrecord op het terrein van Noodhulp.

Bron: TitanE

Total
0
Shares
Related Posts