An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

De strijdbijl tussen twee dorpen op West Seram moet begraven worden

AMBON – Inwoners van het dorp Latu op het eiland Seram hebben een aanvaring gehad met de politie. Daarbij zijn 3 inwoners van Latu gewond geraakt. Een persoon is daarbij overleden. Het politiebureau heeft schade opgelopen.

Door onze redactie in Ambon

Twee weken geleden werd er een man vermoord uit Hualoy. De man die op het eiland Buru werkzaam was als leraar werd een paar jaar geleden verdacht van moord op een andere man uit Latu. Door gebrek aan bewijs werd hij toen vrijgelaten en is hij nu zelf slachtoffer geworden van een wraakactie, aldus de autoriteiten.

Een inwoner van het dorp Latu is hiervoor gearresteerd. Daar werd door de gemeenschap woedend op gereageerd, waarop zij massaal verhaal gingen halen bij het plaatselijke politiebureau.

Tijdens een persconferentie werd duidelijk dat de twee islamitische dorpen al van oudsher voortdurend onderling ruzieden. De autoriteiten hopen erop dat beide dorpen de strijdbijl kunnen begraven. Tevens is er een onderzoek gestart.

Hualoy heeft vrijdag de blokkade van een grote doorgangsweg opgeheven. Volgens de politie is de sfeer gespannen, maar wordt er alles aan gedaan om beide gemeenschappen tot kalmte te brengen. Inmiddels is de situatie onder controle.

Total
0
Shares
Related Posts