An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Studenten demonstreren voor West Papua

De Papoea’s strijden sinds de jaren ’60 voor onafhankelijkheid door middel van demonstraties in binnen- en buitenland, lobbyen en het voeren van een guerrillastrijd in de binnenlanden.

Het is bekend dat West Papua steun krijgt van sympathisanten in de Pacific, Australië, Nederland en Engeland, maar tegenwoordig hebben zij dat ook in Indonesië zelf.

Zo is te zien op foto’s hieronder en boven hoe Papoea en Indonesische studenten tezamen op de UNCEN Universiteit in Jayapura hun solidariteit tonen.

Vorige week hebben Papoea studenten ook weer in Ambon gedemonstreerd voor de sluiting van ‘Freeport’ de grootste goudmijn ter wereld. O.a. omdat het schade toe brengt aan land en bevolking. Zie hier een korte reportage van iNews TV Ambon.

Ook zijn vorige week 49 (Papoea) studenten opgepakt in Surabaya tijdens een protest tegen de New York Agreement. De studenten hadden geweigerd de Indonesische vlag te hijsen voor de onafhankelijkheidsdag van Indonesië.

Op video beelden is te zien hoe zij vervolgens onder druk werden gezet door Ormas-leden en hoe de confrontatie uit de hand liep. Bekijk hier de beelden (bron: iNews Indonesia).

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Aru 2018

Pesona Aru op het Molukse eiland Aru is een verrassend festival deze maand. Vol cultuur, muziek en lekker…