An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Surfen op Morotai, Noord-Molukken

Bij Bido op het eiland Morotai in de Noord Molukken zijn de wateren voor surfers ideaal. Met golven van 3 meter is het al een plaats die in trek is bij surfers uit binnen- en buitenland. Tevens geeft het Molukse jongeren op het eiland een sportieve toekomst perspectief.

Surfen is een leuke en zware watersport, voor het eerst uitgevonden in de Hawaiiaanse eilanden door koningen en koninginnen. Het woord voor surfen in ‘ōlelo hawai’i (Hawaïaanse taal) is he’e nalu, wat zich letterlijk vertaalt naar wave sliding.

In Hawai’i en ook op bijvoorbeeld Bali brengt surfen niet alleen mensen bij elkaar, maar het helpt ook om de relatie van mensen met de oceaan en hun cultuur te stollen. De Amerikaanse ambassadeur in Indonesië, Joseph R. Donovan Jr., beschreef het als een zeer mooie en interessante toeristische attractie en noemt het een aanrader voor surftoeristen.

De autoriteiten op Morotai is erg blij met de aandacht die het eiland krijgt. Voor de ontwikkeling is het een goede manier om de Noord Molukken op de kaart te zetten. Ook heeft het iets nieuws te bieden voor de jeugd, aldus de autoriteiten.

Bronnen: Kompas, Satu Maluku
Foto: Amin Abd Hasan (Kompas)

 

VISITAMBON2020.COM

ZATERDAG 27 JULI 2019
NELSON MANDELA PARK AMSTERDAM

Groothandel Amboina is sponsor van
VISIT AMBON 2020

Total
0
Shares
Related Posts