An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Surinaams-Nederlandse zanger Oscar Harris geeft concert in Ambon

Oscar Harris (74) is vrijdagmorgen aangekomen in de hoofdstad Ambon, waar hij op 15 en 17 november zal optreden. De levende muzieklegende was in de jaren zeventig de bekendste Surinaamse artiest van Nederland en België.

Harris kent grote successen door diverse Internationale gastoptredens en tournees in Duitsland, Scandinavië, Frankrijk en zelfs Turkije. Nu zal ook de Molukken op zijn CV komen te staan.

Tevens zal het concert in het kader zijn van ‘Ambon City of Music’ om de stad een internationaal karakter te geven als muziekstad. Ook zullen o.a. het Molucca Bamboo Wind Orchestra en de beste bassist van Indonesië, Barry Likumahuwa een show geven tijdens dit evenement.

De afgelopen jaren is de soulzanger druk bezig geweest en heeft in 2015 een album uitgebracht op het hiphop-label Top Notch. Dit album bevat zijn grote hits en een aantal liedjes in het Surinaams.

In 2018 verscheen een nieuw album “I am back”. Zijn populariteit in Indonesië kwam onder andere doordat hij maleistalige nummers in zijn repertoire heeft.

Total
0
Shares
Related Posts