An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Talentvolle jonge boksers scouten in de Molukken

In april 2021 heeft Angelo Manuhutu uit Nederland op verzoek van voorzitster Milasari Kusumo Anggraini van de Federasi Tinju Profesional Indonesia (FTPI), de nationale federatie voor professioneel boksen, die onder de verantwoordelijkheid van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken valt, een boksdag voor de jeugd in de Molukken bezocht.

Manuhutu heeft de FTPI kunnen overtuigen om talenten op Ambon en andere Molukse eilanden te scouten voor een toekomst in deze sport en om de jeugd bijvoorbeeld een contract aan te bieden. Zodat ook zij een kans kunnen krijgen om professionele bokser te worden in het binnen- en buitenland.

‘Boksen is erg populair in Maluku, ze trainen hard en dagelijks maar breken niet door als prof omdat ze de ‘link’ niet hebben naar Jakarta’, zegt Manuhutu. Ook benadrukt hij dat grote Molukse bokslegendes al zijn overleden of inmiddels oud zijn.

‘Om doelen te kunnen bereiken is goede educatie en stimulering nodig. De enige juiste manier om een talent te scouten is door hem of haar eerst goed op te leiden. Niet alleen om prof bokser te worden, maar bijvoorbeeld ook een generaal of een succesvolle ondernemer’

– Angelo Manuhutu

De Molukse generaal Jeffry Rahawarin is een groot boksfan en bokste vroeger zelf ook. Toen hij in dienst ging zag hij hoe het boksen op de eilanden achteruit ging. Op eigen initiatief heeft hij daarom alle boksscholen verzamelt op Ambon en aangeboden om elke week op de legerbasis te komen trainen en de faciliteiten van het leger te gebruiken.

Ook geeft Rahawarin mee dat je met hard werken alles in het leven kan bereiken. Waarbij hij het voorbeeld gaf dat Molukkers bijvoorbeeld een goede positie hebben in het leger, bij politie en in de politiek. Wat in het verleden weleens anders was.

Angelo Manuhutu was samen afgereisd naar Maluku met de Molukse zakenman Sondy Ngoyem uit Jakarta die in het bestuur zit van de Pertina Pusat (Persatuan Tinju Amatir Indonesia) waar ook panglima Jeffry Rahawarin bij is aangesloten.

Total
0
Shares
Related Posts