Tanimbar Kei Maluku Tenggara: Een plek waar de hindoe, de islam, de katholieken en protestanten samensmelten

Indonesia Bagus - Kisah Kebanggaan dari Kepulauan Kei, Maluku Tenggara

Hesty Mastuwatu is een jonge Molukse moslima uit het dorp Tanimbar Kei in Maluku Tenggara. Vanuit de hoofdstad Ambon duurt het met de vliegtuig 1,5 uur voordat je hier bent. In deze prachtige documentaire van net.media verteld ze over haar afkomst en haar vrienden.

In Tanimbar Kei leven ze met verschillende religies bij elkaar. Zowel hindoe, islam, katholiek en protestant. Ze benadrukt erbij dat zij meer zijn als buren, maar familie. De cultuur en tradities staan hoog in het vaandel geschreven. De bevolking leeft ook samen met het natuur en hecht daar veel waarde aan net zoals hun voorouders.

Zoals ze in Tanimbar Kei zeggen “Als wij goed zijn voor de natuur, is de natuur ook goed voor ons, ja toh..”, zegt ze.

U ziet in deze docu traditionele huisjes van hun voorouders. Die tot de dag van vandaag nog steeds goed worden onderhouden. Precies nog in dezelfde staat zoals het vroeger eruit zag.

Een harmonieuze reportage, waar Hesty op het laatst nog zegt: “Wij maken geen onderscheid, omdat wij elkaar behandelen als familie.”

Veel kijkplezier.

Doa Untuk Maluku | Zaterdag 30 november 2019
Rai | Amsterdam

Op 30 november as vindt er een overdenking plaats in de RAI Amsterdam met christenen en moslims. In combinatie met een Moluks culturele en muzikale programma. Tijdens deze dag wordt er geld ingezameld voor de slachtoffers en de zwaar beschadigde dorpen. En zal er aandacht gevraagd worden voor de aardbevingen in Maluku en Maluku Utara. Meer informatie leest u hier

Exit mobile version