An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Tesla deal met Indonesië ter waarde van 5 miljard dollar voor nikkel

JAKARTA – Tesla heeft naar verluidt leveringscontracten getekend ter waarde van 5 miljard dollar voor batterijmaterialen van nikkelverwerkende bedrijven in Indonesië. Dat melden verschillende internationale media.

President Joko Widodo had eerder dit jaar een ontmoeting in Texas met Tesla-oprichter Elon Musk om mogelijke investeringen en technologie te bespreken.

Er is ook een verklaring afgegeven door een hoge minister aan CNBC Indonesia. “We zijn nog steeds in onderhandelingen met Tesla … maar ze zijn begonnen met het kopen van twee uitstekende producten uit Indonesië”, zegt Luhut Pandjaitan, coördinerend minister voor maritieme en investeringszaken.

Volgens Indonesische nieuwsbronnen heeft Tesla contracten getekend met nikkelverwerkende bedrijven die opereren vanuit Morowali op het eiland Sulawesi. De nikkelmaterialen zullen worden gebruikt in de lithiumbatterijen van Tesla. De Amerikaanse autofabrikant zelf heeft nog geen commentaar gegeven.

Tientallen niet-gouvernementele organisaties (NGO’s) hebben een open brief naar Elon Musk gestuurd, waarin ze er bij de Tesla Inc’s (TSLA.O)-chef op aandringen om niet te investeren in de Indonesische nikkelindustrie vanwege milieuoverwegingen, zo meldt persbureau Reuters.

Nikkelwinning

De nikkelwinning in Indonesië begon met kleinschalige exploratieve mijnbouwactiviteiten tijdens het Nederlands-Indische tijdperk en begon zich in de jaren zestig uit te breiden. De meeste van de bewezen nikkelreserves van Indonesië bevinden zich op de eilanden Sulawesi en Halmahera (Noord-Molukken) en het land heeft de grootste jaarlijkse productie en reserves van nikkel ter wereld. Ondanks dat Indonesië de grootste economie van Zuidoost-Azië is, heerst er in de Molukken, die rijk is aan grondstoffen als nikkel, veel armoede en behoort het gebied tot de armste provincies van het land.

Bronnen: Reuters, CNN Indonesia, CNBC Indonesia

Foto: (Setpres Press Bureau/Lally Rachev)

Total
0
Shares
Related Posts