The New York Times schrijft over corona-crisis in de Molukken

De Amerikaanse krant The New York Times besteedt aandacht aan de corona-crisis in de Molukken. Nederland komt ondertussen langzaam maar zeker uit de gedeeltelijke lockdown. Verschillende maatregelen worden langzaam versoepeld in heel Europa, maar er blijven maatregelen.

De Amerikaanse krant schrijft over de situatie op dit moment in Indonesië, hoe het land omgaat met de corona-epidemie. Over hoe de centrale regering in Jakarta in eerste instantie tegen een lockdown was. Maar hoe regionale regeringen het heft in eigen handen hadden genomen, die stelden quarantaines in en beperkten vluchten en veerboten.

Het aantal corona-doden in de Molukken is vandaag opgelopen tot 8 personen. In totaal zijn er tot nu toe 201 mensen in Maluku positief getest op het virus, waarvan 35 genezen.

De gegevens over positief geteste personen, sterfgevallen, herstelde personen worden elke dag door het Gugus Tugas Percepatan Penanganan Covid-19 bekend gemaakt in de Molukken. En door woordvoerder Kasrul Selang, het hoofd van de coronavirus task force in Maluku.

Daarbij gaat het alleen om de positief op COVID-19 geteste personen op Molukse eilanden. Die daarna worden opgeteld bij de landelijke telling van Indonesië. Bekijk op de kaart hierboven het aantal opgenomen inwoners per eiland.

Het aantal corona-doden in Nederland is inmiddels opgelopen tot 5.903. In totaal zijn er tot nu toe 45.950 mensen in Nederland positief getest op het virus.

Lees nu het artikel in The New York Times!

Mobiele versie afsluiten