An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Een theatrale ontdekkingstocht naar Moluks-Nederlandse geschiedenis in Kamp Westerbork

Kamp Westerbork: iedereen kent deze naam van de vreselijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. Veel minder mensen weten dat de locatie vanaf 1951 ‘Schattenberg’ werd genoemd. Tientallen Molukse gezinnen werden ondergebracht in de barakken uit de oorlog: oud-KNIL-soldaten met hun vrouwen en kinderen. Het was de bedoeling dat ze er hoogstens zes maanden zouden blijven, het werd 20 jaar. Zo schrijft DVHN.

In 2021 brengt AAN DE ANDERE KANT de complexe Moluks-Nederlandse geschiedenis tot leven in een theatrale ontdekkingstocht over het voormalige kampterrein. Het is dan 70 jaar geleden dat de eerste Molukse bewoners aankwamen in Kamp Schattenberg.

Tekst gaat verder onder de banner

Onder leiding van Anne van Slageren, Mietji Hully, Pieter Anthony en bekende theatermaker Jos Thie spelen meer dan 70 Molukkers en Nederlanders mee in dit bijzondere project. Bezoekers worden met bussen van het Herinneringscentrum naar het kampterrein gebracht en gaan daar op een ontdekkingstocht langs verschillende theaterscènes. In elke scène zien ze een ontmoeting tussen een Molukker en een Nederlander: schurend, verrassend, confronterend maar altijd met de hoop op verzoening.

Lees verder in Dagblad Van Het Noorden
Bron: DVHN

Total
0
Shares
Related Posts