An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Tikkie actie BantuKariu: ‘Woorden schieten tekort’

Begin februari schreef de Anak2 muda BAKH di Belanda een update over hun Tikkie actie ‘#BantuKariu’, vanaf 26 januari jongstleden zijn zij overspoeld met donaties. Woorden schieten tekort om hun dank richting de gulle donateurs uit te drukken.

Vanwege een conflict met het aangrenzende Pelauw, Dusun Ori en om het geweld te ontvluchten en relatieve veiligheid op te zoeken zijn er veel bewoners van Kariu naar Aboru gevlucht. Ook zijn er vele huizen van de Kariunezen afgebrand. Een deel van de inwoners van Kariu bevinden zich in Hulaliu.

Op het moment van schrijven heeft de actie circa negentienduizend euro gegenereerd. Hiervan is reeds zevenduizend euro overgemaakt naar de mensen in Aboru. Ook melden zij dat het eerste transport succesvol is aangekomen in Aboru. In het transport zitten kleding, medicijnen, vitamines, kookgerei, verzorgingsproducten en nog vele andere zaken bijgesloten.

U kunt nog steeds doneren! TIKKIE LINK

In bovenstaande video kunt u het interview met Anak2 muda BAKH di Belanda bekijken bij Molukse Takkie. Waarin zij vertellen over het conflict en waar de donaties naar toe gaan. Voor meer informatie kunt u naar de Facebook pagina van Gerakan Muda Aboru.

Lees ook: Vreedzame actie in Ambon voor Kariu

Foto: Jamie Schaduw

Total
0
Shares
Related Posts