An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Toerisme op Hunimua Beach, Liang Ambon

LIANG – De ontwikkeling en groei van het toerisme op Hunimua Beach is de focus van millennial Ubaiyana Lessy. Het optimaliseren en verder professionaliseren zal de economische groei van het dorp Liang op het Molukse hoofdeiland Ambon alleen maar doen versterken en verbeteren, aldus de studente uit Liang die een Master-opleiding volgt aan de Gadjah Mada universiteit.

In 1990 is Hunimua Beach Liang door het ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties uitgeroepen tot het mooiste strand van Indonesië. Sindsdien is er helaas weinig verbeterd aan de infrastructuur en is er tot op de dag van vandaag weinig tot geen promotie gemaakt voor de unieke schoonheid van het strand. Maar daar gaat Ubaiyana verandering in brengen. Ze nam deel aan de Country Building Competition georganiseerd door DEKRANASDA Maluku met een door haar geschreven artikel getiteld “Malediven van de Molukken: Upaya Merekonstruksi Obyek Wisata Pantai Hunimua Liang Guna Memajukan Perekonomian Daerah, en won hiermee de 1e plaats.

“Ik zal samenwerken met de Molukse overheidsinstanties uit de provincie, in dit geval het Bureau voor Toerisme. Wij gaan ons actief voorbereiden en zijn druk bezig met plannen om het toerisme van de Molukken naar een hoger niveau te tillen vanaf 2021 en de komende jaren.

Tekst: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Baku Pukul Sapu

Vrijdag 22 juni vond in de dorpen Morella en Mamala de jaarlijkse Baku Pukul Sapu plaats die ondanks…