An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Top 5 Molukse actrices en zangeressen die internationaal doorbraken

De Molukse vrouwen breken internationaal door. Hieronder lees je meer over een aantal vrouwelijke beroemdheden, die meerdere landen aan hun CV mochten toevoegen. Vijf succesvolle Molukse zangeressen, presentatrices en actrices uit Nederland en Indonesië op een rijtje, die grote successen hebben geboekt in het buitenland.

Kim Sasabone (44)

World Music Award winnares Kim Sasabone heeft letterlijk de wereld veroverd met de Vengaboys. In Nederland de succesvolste popgroep aller tijden. Met meer dan 20 multi platina hits wereldwijd in de jaren ’90 mogen we Kim Sasabone wel één van de succesvolste Molukse artiesten noemen. Met ruim 450 miljoen YouTube views en meer dan 3 miljoen Spotify luisteraars per maand zijn de Vengaboys nog steeds populair.

Carolijn Lilipaly (51)

Ze was in de jaren ’90 één van de succesvolste presentatrice uit Nederland in het buitenland. Carolijn Lilipaly ging van rechten studeren naar de televisiewereld. Haar doorbrak was bij MTV in London, waar ze de naam Carolyn aan nam, die voor Engelstaligen makkelijker uit te spreken was. Zie bovenstaande video. Ze presenteerde daar vijf jaar en reisde de hele wereld rond. Waardoor ze al snel internationale bekendheid kreeg.

Ze interviewde grote internationale sterren uit de muziek- en filmwereld. Later ging ze presenteren bij CNBC Europe, Net5 en Canal+. Vanaf januari 2003 werd ze de presentatrice van de ochtendbulletins van het NOS Journaal. Carolijn heeft in haar carrière de top in de televisiewereld kunnen bereiken. Ook was ze nog eens een celebrity couple met de Belgische zanger Koen Wauters.

Chelina Manuhutu (35)

DJ Chelina Manuhutu vliegt de hele wereld over voor haar werk. De dj carrière van Chelina heeft zich stormachtig ontwikkelt. Ze is een ambitieuze en veelzijdige dame, die vol passie haar werk doet.

Voor haar carrière als dj was Chelina fotomodel, ze sierde onder meer de covers van de Dance Smash cd’s, toen ze in 2009 het nieuwe gezicht van radio 538 werd. Ook is ze uitgeroepen tot model van het jaar bij de Dutch Model Awards 2010. Ze was model voor onder meer Hunkemoller, SPS en Wehkamp, nu toert ze de hele wereld over als dj.

Tekst gaat verder onder de banner

Ruth Sahanaya (54)

Ruth Sahanaya is een legendarische zangeres, die vooral faam verkreeg in Indonesië en Maleisië. Ze groeide in de late jaren ’80 uit tot een ware diva en één van de grootste sterren in het land van 270 miljoen mensen.

Ze kreeg ook verdere internationale bekendheid als zangeres op vele song festivals en toers. In haar carrière heeft Ruth Sahanaya meerdere muziekprijzen ontvangen.

Prilly Latuconsina (24)

Prilly Latuconsina is een actrice, presentatrice en zangeres. Ze brak in 2012 door en kreeg hoofdrollen in verschillende tv-series en speelfilms. Dat vervolgde ze met succesvolle singles en albums. Naast haar werkzaamheden in de entertainment is ze ook een succesvolle onderneemster.

Prilly Latuconsina is pas 24 jaar maar heeft al vele awards binnengesleept. Ze vergaart bekendheid in voornamelijk Indonesië en Maleisië. Op Instagram heeft ze maar liefst 39,6 miljoen volgers.

Foto: v.l.n.r. Kim Sasabone, Carolijn Lilipaly, Chelina Manuhutu, Ruth Sahanaya, Prilly Latuconsina

Total
0
Shares
Related Posts