Trash Hero Ambon: “Wij willen Ambon afvalvrij maken”

AMBON – Routinewerkzaamheden die worden uitgevoerd door Trash Hero Ambon-vrijwilligers bij het opruimen van het milieu en het informeren van de inwoners van Ambon om van het milieu te houden en Ambon afvalvrij te maken. 

De milieuorganisatie Trash Hero Ambon doet haar best om een ​​bijdrage te kunnen leveren aan een schoon Ambon-Stad en haar omgeving. In termen van zorg voor het milieu door locaties op te ruimen die stortplaatsen worden zoals stranden en bossen. Het programma voor een schoon milieu is een routineprogramma geworden dat dagelijks wordt uitgevoerd en natuurlijk het publiek leert om het milieu te beschermen en milieuvriendelijke producten te gebruiken.  

Op 21 september 2020 voerde Trash Hero Ambon met 117 vrijwilligers een schoonmaakbeurt uit op de berg Salahutu met in totaal 100 kg afval en werkte samen met Break Free From Plastic voor het Brand Audit-project. Het doel is om gegevens te verzamelen over bedrijven die veel afval produceren. 

De projectleider van het Trash Hero Ambon-programma, Mutia Nurbayana Nahumarury zegt hierover; “de schoonmaakactie is bedoeld om het publiek voor te lichten over afval en hen bewuster te laten worden om meer om het milieu te geven.”

 

Tekst: Novi Ohorella
Vertaler: Zainal Umarella

Exit mobile version