An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Umar Santi wordt minister van Buitenlandse Zaken RMS

Ervaren politicus Umar Santi zal worden benoemd als minister van Buitenlandse Zaken in de RMS-regering in ballingschap. Dat heeft onze redactie vernomen uit betrouwbare bron. In Apeldoorn tijdens de viering van de 67ste verjaardag van de RMS zal hij nader toelichting geven van het buitenlands beleid van de komende jaren.  

Van 1990 tot 1998 was Santi werkzaam als vice-voorzitter van de Ondernemingsraad van dienst Welzijn gemeente Dordrecht. Toen brak in 1999 de burgeroorlog uit op de Molukken en werd hij vice-voorzitter van Help Ambon in Nood, een samenwerkingsverband tussen Molukse moslims, protestanten en katholieken in Nederland. Daarnaast was hij ook nog eens voorzitter van MAKIM (Maluku Kristen en Moslim in Brabant).

Van 2000 tot 2004 was Umar Santi vertegenwoordiger van Front Kedaulatan Maluku (FKM) in Europa. Voor de FKM heeft hij verschillende lobbywerkzaamheden gedaan in het buitenland. Hij ging naar Amerika, Australië en Vanuatu om politieke steun te vragen voor de onafhankelijkheid van de Zuid-Molukken.

In 2007 werd hij bestuurslid van de PvdA afdeling Breda, waar hij zich in totaal vier jaar voor had in gezet. Daarna ging hij nog vier jaar verder als voorzitter van Dewan Maluku Breda.

 

 

 

Total
0
Shares
Related Posts