UNESCO in Ambon: “Het duurde niet lang voordat ik verliefd werd op deze stad”

Ambon heeft dinsdag een delegatie van UNESCO ontvangen. Het doel van het bezoek is om de stad Ambon op de muziekstedenlijst Werelderfgoed te laten registreren. Tamara Kaminska uit Polen en Rainar Kern uit Duitsland zijn twee vertegenwoordigers van Unesco’s Creative Cities Network en Music Cities Network. En kunnen aanbevelingen doen aan UNESCO. 

Door onze redactie in Ambon

Tamara Kaminska: “Jullie zijn al een stad van de muziek. Het is een kwestie van tijd dat UNESCO en de internationale gemeenschap jullie erkennen als City of Music. Het is ongelooflijk wat voor stem geluiden er uit jullie komen.”

“Zoals Tamara al zei, jullie zijn al een stad van de muziek, daarom zijn wij hier. En wij gaan dat terugkoppelen naar UNESCO dat Ambon op de muziekstedenlijst van de wereld moet komen. Over de hele stad hoor je muziek en het valt me op dat iedereen of een muziek instrument bespeelt of zingt”, aldus Rainar Kern.

Burgemeester Louhenapessy liet verschillende muziekstijlen ten gehore brengen om te laten zien dat de Molukkers van alle markten thuis zijn. Zo liet hij de Ambon Choir (een koor zanggroep) zingen, wiens geluid deed laten denken aan een operavoorstelling in Zuid Europa.

Verder traden ook de Hawaiian groep Teluk Ambon op die de Pacifische sound naar voren bracht en Amboina Voice die in 2018 ook op de Molukse Dag op Kwaku hadden opgetreden.

Tot slot trad zanger Michael Mailuhu en zangeres Margie Supahelut op met het nummer The Prayer. Een ongelooflijk duet met zuivere lage en hoge tonen op topniveau voor de mensen van UNESCO. En een jonge Molukse zanger die nummers van Frank Sinatra zong. De laatste deed denken dat er een plaat van de legende werd gedraaid.

De avond werd afgesloten met de traditionele Tifa Totobuang. Waarbij christen en moslim jongeren samen een tifa groep vormen.

Exit mobile version