Universitas Muhammadiyah Maluku officieel geopend

AMBON – De Universitas Muhammadiyah Maluku heeft haar deuren officieel geopend en biedt verschillende studies aan voor toekomstige studenten. Het is de tweede vestiging in de Molukse regio. De eerste werd inmiddels 20 jaar geleden geopend op het eiland Ternate in Maluku Utara.

Door: Novi Ohorella
Vertaling: Zainal Umarella

De totstandkoming van de universiteit met een vestiging op Ambon is in overeenstemming met het decreet van de Minister van Onderwijs en Cultuur. Het groen licht op de operationele vergunningen werd reeds gegeven op 30 december 2020. De initiatiefnemers van de universiteit zien de realisatie als een enorme belangrijke stap in het verbeteren van de kwaliteit op het gebied van onderwijs, groei, zelfontwikkeling en uiteindelijk de toekomst van de Molukken en haar inwoners.

Tekst gaat verder onder de banner

De inauguratieceremonie werd op donderdag 21 januari jl. gehouden en ceremonieel geopend door gouverneur Murad Ismail. Tevens waren andere hoge afgevaardigden aanwezig zoals o.a. bestuursleden van Ambon-Stad, de kanselier van Pattimura Universitas, het Centraal Bestuur van Muhammadiyah en ook de voorzitter van de Regional Higher Education Service Institution 12.

Hieronder vindt u een overzicht van de studies;

* Marine Science Program
* Capture Fisheries Program
* Forestry Program
* Mathematics Education Program
* Biology Education Program

Exit mobile version