An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Vaccinatiecampagne Molukken, 26,71 procent heeft prik gehad

AMBON – Op basis van een verklaring van de COVID-19 Task Force Maluku voor de Protocol for the Acceleration of Handling the COVID-19 zijn pas 26,71 procent mensen gevaccineerd. Dat melden verschillende lokale media.

In totaal zijn er 378.673 inwoners van de Molukken gevaccineerd. Volgens de lokale media gaat het vaccineren traag. Het doel is om 70 procent van de bevolking te vaccineren.

Hoofdstad Ambon

Een belangrijk eerste doel van de coronavaccinatiecampagne in de dichtbevolkte hoofdstad Ambon is tussen oktober en december 2021 behaald, aldus Pemkot. Volgens dokter Wendy Pelupessy, hoofd van de Gezondheidszorg (van Ambon) is 63,9 procent in september al gevaccineerd.

Adonia Rerung woordvoerder van de COVID-19 Task Force van de provincie Maluku verklaard dat de regionale overheid eerst is begonnen in de dichtbevolkte gebieden en bij kwetsbare groepen.

Groepsimmuniteit is nodig om zo ver te komen dat het virus zich niet meer kan verspreiden onder de bevolking. Dit bereik je alleen wanneer voldoende mensen zich laten vaccineren.

70 procent

Als die groep groot genoeg is, dan beschermen de gevaccineerde personen indirect ook de niet-gevaccineerde bevolking. Het virus kan niet overleven in een populatie waarin de meeste mensen er niet meer vatbaar voor zijn. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat uit van dit percentage.

Bronnen: Suara, Berita Beta, RTL Nieuws, Tribun Ambon

Total
0
Shares
Related Posts