An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Van Bronckhorst gaat met Rangers naar de Champions League

De Schotse voetbalclub Rangers FC gaat na twaalf jaar met Giovanni van Bronckhorst als trainer weer de poulefase van de Champions League in. Ondanks hinder en een verstoorde nachtrust bleef de topcoach met zijn ploeg professioneel en gefocust. En haalde de club gisteravond hun ticket naar de Champions League door PSV te verslaan.

,,Dit was een geweldige wedstrijd voor ons. Het was veel beter dan vorige week. Je beloont jezelf niet met een goal, maar in de tweede helft doen we dat wel. De goal was wat gelukkig verkregen, maar we raakten ook nog de lat en hadden nog een paar kansen”, zei de Molukse voetballegende. ,,Ik heb heel veel vertrouwen in het team en dat hebben ze waargemaakt. Ik heb in de rust al gezegd hoe trots ik was hoe ze hier op het veld stonden en na afloop heb ik dat nog eens gezegd. Vorige week hebben we de ruimte op links niet goed benut. Dat ging vanavond veel beter.”

PSV-supporters staken in de nacht van dinsdag op woensdag vuurwerk af bij het hotel waar de spelers van Rangers overnachten en verstoorden zo hun nachtrust. ,,Tot tweemaal toe”, zei de voormalige topvoetballer. ,,Ik geloof om twee uur en om half vijf weer. Maar het belangrijkste is dat wij nu vuurwerk kunnen leveren in de Champions League. Het zal niet makkelijk worden tegen al die grote clubs in Europa. Maar we zitten donderdag wel in de koker tijdens de loting. Dat maakt iedereen bij onze club heel erg trots.”

De Rangers werden ook twee keer opgehouden door PSV supporters rondom het stadion, er heerste onveiligheidsgevoel waardoor de Schotse club heeft gevraagd of de play-offs van de Champions League later afgetrapt kon worden.

,,Ik moet eerlijk zeggen, ik loop een aantal jaar mee in het voetbal en heb dit nog nooit meegemaakt”, zei Van Bronckhorst bij RTL 7. ,,Je verwacht natuurlijk van een club als PSV, die een team ontvangt, dat alles goed geregeld is. Dat je gewoon normaal het stadion in kan zonder enige vrees voor je veiligheid, maar dat was vandaag totaal niet. We hebben een kwartier vastgestaan. Dat lijkt me niet de bedoeling in een wedstrijd met zoveel belangen.”

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Pesona Meti Kei 2018

Donderdag is het festival Meti Kei begonnen. Een cultureel carnaval op de Kei-eilanden. Het festival heeft tot doel…