An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Vanuatu komt op voor West Papoea bij Algemene Vergadering van de Verenigde Naties

Het belangrijkste moment in de internationale diplomatie is de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York. Afgelopen week begon de 75e editie. Vanwege het coronavirus werden de gebruikelijke toespraken dit keer vooral via videoverbindingen gehouden, zoals op de foto die van premier Bob Loughman van Vanuatu.

Net als 75 jaar geleden, toen de wereld in puin lag als gevolg van de Tweede Wereldoorlog, wordt nu opnieuw van elkaar gevraagd de basis te leggen voor een nieuwe wereld.

Het Melanesische land Vanuatu heeft tijdens de Algemene Vergadering de gelegenheid genomen om de kwestie West Papoea op de kaart te zetten. Het land roept de regering van Indonesië op om gehoor te geven aan leiders uit de Pacific om het kantoor van VN-mensenrechtencommissaris toe te staan ​​de regio te bezoeken.

Premier Bob Loughman van Vanuatu zegt in zijn speech: “Beste voorzitter, we weten allemaal dat er overal om ons heen mensenrechtenschendingen plaatsvinden, maar toch lijkt het erop dat de wereld dit selectief aanpakt. In onze regio lijden de inheemse bevolking van West Papoea tot de dag van vandaag vanwege de mensenrechtenschendingen.”

“Vorig jaar riepen leiders van het Pacific Islands Forum de Indonesische regering respectvol op om het kantoor van VN-mensenrechtencommissaris toe te laten ​​de provincie West Papoea te bezoeken. Op dit front is tot dusver weinig vooruitgang geboekt. Ik roep daarom de Indonesische regering op om gehoor te geven aan de eerdere oproep van leiders in de Stille Oceaan.”

Silvany Austin Pasaribu van de Indonesische regering gaf als antwoord op de premier van Vanuatu: “U bent geen vertegenwoordiger van Papoea, dus stop met het fantaseren dat u er één bent.”

Total
0
Shares
Related Posts