An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Verjaardag van Ambon: HUT kota Ambon ke-443

AMBON – Ambon is jarig! Op vrijdag 7 september is het 443 jaar geleden dat het tolprivilege, de geboorteakte van de stad, werd onthuld. Het eiland werd rond 1500 door de Portugezen ontdekt en kreeg de naam Amboina.

Kota Ambon viert haar verjaardag met een feest op het Lapangan Merdeka plein.

Voor deze speciale gelegenheid heeft Walikota Richard Louhenapessy, de burgermeester van Ambon, en zijn bestuur, Pemerintah Kota Ambon, verscheidene mensen uitgenodigd om dit samen te vieren.

Onder andere de nieuw gekozen gouverneur Murad Ismail, politica Mercy Barends, oud-gouverneur Karel Albert Ralahalu, vice gouverneur Zeth Sahuburua, kolonel van de Indonesische marine Franklin Sinay, parlementariërs van het provinciale parlement, regenten en andere vertegenwoordigers uit de Molukken, Papua en andere delen van Indonesië. De burgemeester heeft ook Ruth Sahanaya uitgenodigd om een lied te zingen voor Ambon.

Uit het buitenland zijn uitgenodigd: een Molukse vertegenwoordigster uit Californië Ansye Malaihollo, Angelo Manuhutu als promotor en coördinator uit Nederland voor Visit Ambon 2020, Ambonwhena Aratuaman en staf van Tifa Magazine, burgemeester van Bethlehem Maher Canawati, een religieus vertegenwoordigster uit Duitsland en zakenmensen uit India, Singapore en Australië.

Deze officiële plechtigheid is voor genodigden, maar er is ook een buitenprogramma. Met de festiviteiten buiten kunnen alle mensen in Ambon de viering bijwonen.

Dit wordt onder andere gevierd met een parade door de stad met muziek, religieuze en Moluks culturele zang- en dansgroepen. Ook zal er een groot concert plaatsvinden op het Lapangan Merdeka plein met onder meer Harvey Malaihollo, Doddie, Lex Trio, Angel Pieters, Andre Hehanussa, Sylvia Sarte, Nanaku, Margi Siegers en Gerson Rehatta.

Foto: De nieuwe gouverneur van de Molukken Murad Ismail (links) en burgemeester van Ambon Richard Louhenapessy (rechts).

Total
0
Shares
Related Posts

Kota Ambon 444 jaar

Dit jaar bestaat de stad Ambon 444 jaar en daarbij hoort natuurlijk veel festiviteiten. De Molukkers hebben vele…