An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Verkenning van de specerijenroute

BANDA NEIRA – Het zeilschip Arka Kinari, onder Nederlandse vlag, arriveerde op 15 september 2020 in Banda Neira met een missie om de historisch beroemde specerijenroute te verkennen en in het verlengde daarvan zich te concentreren op het behoud van cultuur en projecten voor het milieu.

Eeuwen geleden werd het Molukse eiland Banda Neira het centrum van de specerijenhandel, waardoor het een historische locatie is geworden in de geschiedenis van ‘s werelds beroemde specerijenroute.

Het Arka Kinari-schip met 8 bemanningsleden werd bij aankomst enthousiast begroet door de de inwoners van Banda Neira. De lange reis die startte op 23 augustus 2019 vanuit Rotterdam, voer het zeilschip door tientallen landen binnen Europa, Amerika en Azië. Grey Filastine en Nova Ruth en 6 andere bemanningsleden voeren ook culturele missies en projecten op het gebied van milieubehoud uit. “We kwamen om kennis te delen over het milieu, kunst en cultuur. Met dit Spice Path-programma willen wij iedereen bewust maken en informeren over het belang van deze route in onze uitwisseling van kunst en cultuur, ”zei Nova Ruth.

De bemanning van Arka Kinari bezoekt de oudste nootmuskaatplantage ter wereld en een nootmuskaatboom die meer dan 200 jaar oud is. De missie van het delen van culturele kennis en milieubehoud is ook het ondersteunen van het spice pathway-programma van de Indonesische regering om UNESCO-erkenning als werelderfgoed te krijgen.

Tekst: Novi Ohorella
Editor: Zainal Umarella

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

205 jaar Pattimura

SAPARUA – Molukkers herdenken zondag de Molukse held Pattimura. Elk jaar op vijftien mei is het Hari Pattimura,…