An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Voetbalclub Persipura uit Papua bedankt Molukse fans

Afgelopen dinsdag speelde de Molukse voetbalclub Pelauw Putera tegen Persipura uit Jayapura (Papua) voor de Indonesische voetbalbeker. De wedstrijd vond plaats in het stadion van Karang Panjang “Mandala Remaja” in Ambon. Bekijk hierboven de korte reportage. 

Persipura werd vier keer landskampioen en is één van de populairste voetbalclubs in de competitie van Indonesië. De club heeft ook Molukse spelers aangetrokken zoals Ricardo Salampessy, Valentino Telaubun en Randy Titaley.

Ondanks het verschil in reputatie heeft Pelauw Putera een goede prestatie neergezet. De eindstand was 0-2.

“Technisch gezien hebben ze goed gespeeld, misschien zijn ze mentaal een beetje nerveus omdat ze werden geconfronteerd met een team uit de Liga 1. Maar ze hebben al een goede basis, de club heeft potentie om nog meer te groeien,” zegt de coach van Persipura.

Een jonge speler van de Papoea’s, Tod Rivaldo Ferre, bedankte de mensen in Ambon: “We zijn onze Molukse fans dankbaar die erg enthousiast waren, ook voor de service en gastvrijheid.”

Volgens de assistent-manager van Persipura hebben de spelers van Pelauw Putera veel talent. Maar als de conditie van het stadion zo slecht blijft zoals het nu is, zal het voetbal in de Molukken zich ook niet verder ontwikkelen. Zo’n centraal professioneel Moluks voetbalstadion moet bijvoorbeeld gesteund worden door de provinciale regering, aldus Bento Madubun.

Bron: Kompas TV Ambon

Total
0
Shares
Related Posts