An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Voice Senior finalist Mick Woearbanaran gaat zingen in Ambon tijdens feestweek in oktober

Mick Woearbanaran uit Zwolle werd bekend door zijn deelname aan de Voice Senior 2018. Samen met zijn zangpartner Henk behaalde hij de finale. De soulzanger zal dit jaar zijn steentje bijdragen aan Visit Ambon 2020. Waar hij zal optreden tijdens het Ambon Fest Week van 17 t/m 24 oktober.

Na de Voice Senior werd Mick Woearbanaran en zijn collega Henk benaderd door America’s Got Talent. De Amerikanen hadden Henk & Mick, zoals het zangduo officieel heet, ontdekt op YouTube. De inmiddels 3 miljoen views op youtube hebben zeker bijgedragen aan het vervolg van hun muziekcarrière bij America’s Got Talent, maar ook bij de Duitse variant Das Supertalent. In beide gevallen gaan ze met glans door de audities. Maar helaas redden ze daar de finaleshows, waaraan slechts 12 kandidaten meedoen, niet.

Op 11 december 2019, hadden ze wederom een grote optreden op een kerstshow in Duitsland. Niet alleen waren ze daar de hoofdact, maar werd het ook nog eens uitgezonden op de Duitse televisie. De 70-jarige Tanimbarese Mick Woearbanaran wil nu niets liever dan optreden voor zijn eigen mensen in de hoofdstad van de Molukken. En zijn steentje bijdragen met het promoten van Ambon City of Music. De stad staat nu officieel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Met trots zegt de Voice Senior finalist: “Wij Molukkers uit Nederland moeten massaal met z’n allen naar de Molukken gaan. Jong en oud! En samen met onze broeders en zuster daar in Tanah Air de 445e verjaardag van onze hoofdstad Ambon vieren. Ons steentje bijdragen, de banden verstevigen en de welvaart stimuleren door middel van muziek.”

Lees verder onder de banner

Line-up Ambon Fest Week

De complete line-up van het ‘Ambon Fest Week’ van 17 t/m 24 oktober met Molukse artiesten uit de Molukken, Jakarta en Nederland wordt begin volgende week bekend gemaakt! De festiviteiten worden gehouden in Ambon stad. Van concerten op het Lapangan Merdeka plein, een pasar Maluku op Pattimura Park, culturele optredens, jam sessies in hotels en cafés tot aan een dagelijkse poolparty bij het Natsepa Resort!

Total
0
Shares
Related Posts