An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Vooraankondiging Herdenking “Actie Wassenaar 50 jaar na dato”

De Indonesische residentie in Wassenaar werd op 31 augustus 1970 bezet door Molukkers. Daarbij komt een politieagent om het leven. Bij toeval ontsnapt de ambassadeur. De actievoerders geven zich ’s avonds over nadat een gesprek tussen de Nederlandse regering en RMS-president Manusama was toegezegd. Dat gesprek vond plaats op 7 oktober, zonder dat dit veel opleverde.

Op maandag 31 augustus a.s. van 12.00 tot 20.00 uur wordt Actie Wassenaar herdacht in woonoord Lunetten te Vught. De organisatie is nog bezig met het vaststellen van een definitieve programma voor het neerzetten van een waardige herdenking, zo melden zij op hun sociale media.

In bovenstaande video ziet u de beschouwing van het parlement over de Molukse “Actie Wassenaar” 1970 in de Tweede Kamer.

Hendrik Koekoek van de Boerenpartij: “Aan deze mensen zijn beloften gedaan die niet zijn nagekomen. Daar komt dit uit voort. Men heeft ook niet alles op alles gezet om dit na te komen.”

Een andere Nederlandse parlementariër zegt: “Als we niets doen in het contact met deze mensen. Er misschien wel eens nieuwe geweldsdaden uit voort zou kunnen komen.”

Total
1
Shares
Related Posts