Voormalig gangster John Kei opnieuw gearresteerd

JAKARTA – De legendarische preman John Kei is opnieuw gearresteerd nadat hij 6 maanden geleden voorwaardelijk op vrije voeten werd gesteld. Naast hem zijn er nog 29 anderen uit zijn kring van vertrouwelingen opgepakt. Daarbij zijn slagwapens en telefoons in beslag genomen door de politie.

De Molukse ex-gangster met de bijnaam ‘Godfather of Jakarta’ werd zelf zondagavond al gearresteerd op zijn woonadres in Bekasi, West-Java. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het opdracht geven van een aanval op het huis van zijn oom Nus Kei.

Meerdere Indonesische media melden dat er een conflict is ontstaan tussen John Kei en Nus Kei over de verkoop en opbrengst van een stuk grond op Ambon. Volgens de eerste berichten gaat het om verraad en geld die verduisterd zou zijn door Nus Kei. Waardoor John Kei razend is geworden. Er is ook al een dode gevallen.

John Refra alias John Kei bekeerd

In het verleden was John Refra (zoals hij echt heet) een voormalig onderwereldfiguur. In de gevangenis bekeerde hij zich tot het geloof. Jarenlang was hij één van de kopstukken in de onderwereld van Jakarta. Zijn veelbewogen leven wordt tot op de dag van vandaag gevolgd door de Indonesische media.

Met zijn vrijlating in januari zei hij zelf: “Dat ik vrij mag komen heb ik te danken aan God! Waarschijnlijk heeft hij nog liefde genoeg voor mij en krijg ik de kans om nog iets goeds te betekenen.”

John Kei heeft zijn naam te danken aan de Kei-eilanden in de Zuidoost-Molukken waar hij vandaan komt. Op 31 maart 2025 loopt zijn vorige gevangenisstraf (12 jaar wegens moord) officieel af.

John Refra alias John Kei

Bronnen: CNN Indonesia, The Jakarta Post, Kompas

Exit mobile version