An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Voormalige gangster John Kei: “Ik heb mijn leven aan Jezus Christus gegeven”

John Refra Kei die algemeen beschouwd wordt als de beruchtste gangster van Jakarta in zijn tijd, ziet u in het filmpje hierboven als prekende kerkganger in de gevangenis. “Ik heb mijn leven aan Jezus Christus gegeven”, aldus Refra in zijn preek. Hij is klaar om terug de maatschappij in te gaan als bekeerd mens. 

John Kei is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 12 jaar wegens moord. En was naar verluidt jaren de belangrijkste baas binnen de georganiseerde misdaad syndicaten van Jakarta.

De officier van justitie eiste tegen hem de doodstraf, wat leidde tot veel protest en demonstraties van boze Molukkers in Jakarta, Maluku Tenggara en Ambon.

Als publieke figuur heeft hij in de jaren veel sympathie gekregen. Zijn roepnaam heeft hij te danken aan zijn roots op de Zuidoost Molukse Kei-eilanden.

Een paar maanden geleden ontsnapte John Kei nog net aan een moordaanslag op zijn leven, toen er een rel ontstond tussen terroristen en Kei’s clan in de gevangenis. Bekijk hier beelden van hun overplaatsing.

Total
0
Shares
Related Posts