Voorzitter regionaal parlement Molukken: Molukkers staan identiek bekend als Salam Sarane (moslims en christenen)

AMBON – De voorzitter van het Moluks regionale parlement in Ambon, Lucky Wattimury, wenst via lokale journalisten in de Molukken alle moslims een gezegende ramadan toe. Dat deed hij gisteren speciaal voor de ramadan maand.

Lucky Wattimury legt uit wat de ramadan betekent voor de moslims en waarom moslims vasten. Vervolgens legt hij een verband tussen de islam en het christendom. Hij benadrukt dat Molukkers identiek bekend staan als Salam Sarane (islam – christen). “Dit is de identiteit van de Molukkers”, zegt hij. Dat staat van oudsher hoog in het vaandel en deze diversiteit over de duizend eilanden van Maluku moeten we beschermen en behouden. Dat is een gezamenlijke taak van onze samenleving.

“We moeten elkaar blijven ondersteunen waar nodig is, gezamenlijk toezicht houden op de openbare orde en veiligheid. Zoals nu ook wanneer onze moslimbroeders en zusters de heilige maand ramadan ingaan. Daarbij is het van belang dat we de coronamaatregelen blijven handhaven”, zei Lucky Wattimury gisteren.

De centrale regering verbiedt de massale reizen van moslims aan het einde van de ramadan. Indonesië hoopt hiermee een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verklaard Wattimury.

Bronnen: Berita Beta, Antara News, Tribun Maluku

Exit mobile version