An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Vrijwilligers stichting SSVA ondanks zware aardbeving aan de slag op Ambon

Maandagochtend kreeg de voorzitter van Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon de medewerkers voor het eerst te pakken. Zij zien dat het leven daar weer langzaam op gang komt.

Vrijwilligers van de stichting uit Zeeland die al jaren goede initiatieven nemen en mooie dingen doen op Ambon waren zaterdag vertrokken naar de Molukken. Daar gaan ze in 22 ziekenhuizen de hygiëne verbeteren. Dit stond al op de planning.

Een aantal medewerkers van Stoffels Bleijenberg met Molukse roots gaat daar de komende weken helpen om de hygiëne in zorginstellingen naar een hoger plan te tillen. Zo kunnen (onnodige) infecties – die je normaliter in een zorginstelling als huisarts, kliniek en ziekenhuis niet zou mogen tegenkomen – worden teruggedrongen. Stoffels Bleijenberg is sinds enkele jaren adviseur en member van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA).

“Zelf ben ik in een aantal hoger gelegen dorpen geweest. De mensen die daar naartoe gevlucht zijn, zijn nog te bang om terug te keren naar de stad”, verteld Nico Lopulissa, één van de vrijwilligers die nu op de Molukken is.

“We kunnen door de aardbeving nu niet alle werkzaamheden uitvoeren, maar als we maar voor vijftig of zestig procent onze dingen kunnen doen, is dat ook al heel erg goed”, zegt voorzitter Latuheru.

Total
0
Shares
Related Posts