An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Waalwijk steunt Molukse gemeenschap voor getroffen gebied aardbeving Molukken

De Molukse gemeenschap in Waalwijk is in actie gekomen voor de getroffen gebieden van de aardbeving in de Molukken. En krijgt daarbij financiële steun van de gemeente. Dat meldt het Brabants Dagblad.

De Waalwijkse gemeenteraad heeft het initiatief op zich genomen om geld voor projecten en acties voor de wederopbouw van de getroffen dorpen te realiseren. Het zal dan gaan om een euro per inwoner van Waalwijk, een kleine 48.000 euro om lokale projecten te ondersteunen. Waalwijk en vertegenwoordigers van de Molukse gemeenschap, zullen in goede samenwerking, het initiatief in de juiste banen leiden.

Luuk Ottens, Gemeenteraadslid PvdA
De gemeenteraad stonden in ruime meerderheid achter het initiatief. Op Hans van Tuyl, Gemeenteraadslid VVD na. De VVD stemde als enige tegen de motie. ,,Ik ben normaal terughoudend”, stelde PvdA’er Luuk Ottens, één van de initiatiefnemers van de motie om geld beschikbaar te stellen. ,,Er is bijna dagelijks natuurgeweld”.

Maar Waalwijk heeft sinds de jaren ’60 een grote Molukse gemeenschap. En daarom vindt hij dit een bijzonder geval. ,,Waalwijk heeft dus een bijzondere band met de Molukken.”

‘Sympathiek gebaar’

Hans van Tuyl en zijn partij zijn geen voorstander om gemeenschapsgeld in te zetten voor steun bij grote wereldrampen. ,,Want wat doe je bij andere rampen?” Zo zei hij.

Hij stelde voor dat de raadsleden geld uit eigen zak beschikbaar stellen voor het getroffen gebied bij Ambon.

Bron: Brabants Dagblad

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Umar Santi in Vanuatu

PORT VILA – Umar Santi, minister van Buitenlandse Zaken van de RMS-regering in ballingschap is in Vanuatu. De…