An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Waterfilter project op kampong Oma

Estelle Manusiwa, voorzitster van Stichting Maluku Elst is op dit moment in de Molukken bezig met een aantal projecten. Ze houdt hiervan een blog bij die wij publiceren op onze website.

Door Estelle Manusiwa

Beste familie, vrienden en sponsoren,

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse heb ik €4510 weten in te zamelen voor Stichting Sauwa. Dit heb ik gedaan voor het drinkwaterfilterproject op kampong Oma, het dorp op de Molukken waar mijn roots liggen. 

Tijdens de afgelopen 2 edities van de Vierdaagse (2018, en 2019) heb ik al 250 gezinnen blij weten te maken met een waterfilter. En Stichting Sauwa heeft in een eerder stadium ook al meer dan 100 gezinnen een waterfilter kunnen bieden. 

De afgelopen week heb ik in 3 etappes nog zo’n 205 drinkwaterfilters op kampong Oma uitgedeeld. Ik kan ook met trots zeggen dat ik in samenwerking met Stichting Sauwa en alle sponsoren die de afgelopen jaren hun steentje hebben bijgedragen dit waterfilterproject heb kunnen afronden. Dit betekent dat het dorp Oma op dit moment het enige dorp is op de Molukken die volledig is voorzien van drinkwaterfilters. Dit betekent dat alle huishoudens, scholen, de kerk en de bieb zijn voorzien van een drinkwaterfilter.

Iedereen kan nu beschikken over schoon en gezond drinkwater zonder dit te hoeven koken. Ze kunnen ook hun groenten en fruit met dit water wassen en besparen ook nog eens 160.000 rupiah per maand (10 euro). Verder is er geen petroleum meer nodig om het water te koken, wat ook beter is voor het milieu en men hoeft geen (duur) gebotteld water meer te kopen; bovendien helpt men het milieu door minder plastic 

Blij dat ik op deze manier een steentje heb kunnen bijdragen aan een gezondere leefomgeving hier op kampong Oma.

Ik wil alle sponsoren die mij de afgelopen jaren hebben gesponsord enorm bedanken! Zonder jullie was dit niet mogelijk.

Total
1
Shares
Related Posts