,,We hebben ze dekens gegeven en pampers voor de kinderen. Echte hulp hebben we overgelaten aan gespecialiseerde teams”

Schoonmaakbedrijf Stoffels Bleijenberg was met een groep vrijwilligers van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA) op Ambon. Ze vertrokken op 28 september om een ziekenhuis project te ondersteunen van de stichting. Ook hebben ze de lokale bevolking tijdens de reis voorzien van de eerste levensbehoeften. De krant PZC heeft hier uitgebreid aandacht aan besteed. 

,,We hebben ze dekens gegeven en pampers voor de kinderen. Echte hulp hebben we overgelaten aan gespecialiseerde teams”, zo zegt Rob Boddaert.

,,Je hoort weinig over de aardbevingen, we vinden dat de westerse wereld zo veel mogelijk moet weten.”

De SSVA bekijkt of de stichting de komende tijd nog meer kan doen voor de slachtoffers van de aardbeving. ,,Dat is nodig”, denkt Boddaert. ,,Denk aan voedsel, water en geneeskundige hulp.”

“Je merkt dat de mensen nog angstig zijn. In de stad probeert iedereen het leven weer op de pakken, maar daarbuiten zie je nog veel verlaten huizen omdat de mensen denken dat ze boven in de bergen veiliger zitten. Je ziet veel mensen die schuilen in provisorische huisjes met blauwe zeiltjes. Voor de mensen hier is het allemaal best traumatisch. Deze week sloten de scholen om 10.00 uur vanwege de naschokken. Er is nu besloten om de scholen tot 21 oktober dicht te houden”, verteld Jos Salhuteru uit Middelburg die al twee weken op Ambon verblijft.

Stichting Dekat di Hati

De Stichting Dekat di Hati uit Middelburg is zaterdagochtend vertrokken met een groep van twaalf mensen naar Ambon. Dat meldt de krant. De stichting heeft al jaren verschillende projecten lopen op de Molukken. Bekijk ook hun website.

Lees nu het hele artikel verder in het PZC.

Foto: Building The Baileo

Exit mobile version