An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

‘Ik wist geeneens dat er Molukkers bestaan’

We horen vaak van de Turkse, Marokkaanse en Surinaamse mensen die zijn gekomen, maar over hun hebben we nooit iets gehoord. Zij horen ook respect te krijgen, zegt een leerling uit groep zeven tegen Omroep Gelderland.

“In geschiedenisboeken staat het slechts in een paar zinnen beschreven. Ik vind het belangrijk dat hier verandering in komt, omdat Molukkers erkenning moeten krijgen en moeten worden gezien en gehoord. Daarnaast is het ook belangrijk dat Nederlanders hun eigen geschiedenis kennen. Met deze gastlessen probeer ik daar alvast een begin mee te maken”, zegt geschiedenisdocent Pieter Siwabessy in een reportage van Omroep Gelderland.

“Ik wist geeneens dat er Molukkers bestaan”, vertelt een andere leerling. “Ik wist het ook niet”, vult een klasgenoot aan. “Ik vind het wel heel bijzonder dat ik het nu weet, want ze hebben een hele slechte tijd gehad en dat vind ik best wel zielig.”

Bekijk nu de reportage van Omroep Gelderland in bovenstaande video.
Lees het hele verhaal op de website van Omroep Gelderland.

De TIFA krant wordt tot 15 juli 2021 verspreid door heel Nederland in de Molukse wijken.

Woont u niet in een Molukse wijk en wilt u het thuis gestuurd hebben stuur ons dan een mail met uw naam en adres. Via social@tifamagazine.com

Verzendkosten zijn 3,50

Total
0
Shares
Related Posts