An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Woningcorporatie werkt niet mee met Molukkers die in hun wijk willen wonen in Rijssen

RIJSSEN – Drie gezinnen en een alleenstaande oudere man willen graag terug naar hun wijk. Maar ‘woningcorporatie Viverion blokkeert die wens’. Ichtus Rahanra (50) voert namens de stichting Teripang actie tegen de verhuurder, want ‘beloofd is beloofd’. Zo staat in een uitgebreide artikel van Tubantia.

De Rijssense Molukkers, voornamelijk afkomstig van de Kei- en Tanimbar-eilanden in de Zuidoost-Molukken, kregen woningen toegewezen in de Graaf Ottostraat en de De Ruyterstraat. Het betreft in totaal 24 woningen waarvan zes in een flatgebouw. Zo schrijft Tubantia.

„De Nederlandse overheid heeft destijds een belofte gedaan aan de eerste generatie Molukkers. Ze konden niet meer terug naar de Molukken, ook niet langer in de woonoorden blijven en moesten dus verhuizen naar woonwijken om te integreren in de Nederlandse samenleving”, zegt Rahanra.

„Daarbij is beloofd dat ze behalve woningen ook een kerk mochten stichten en een cultureel centrum mochten bouwen. Wij, als stichting Teripang, beroepen ons nu op de speciale status die de Molukkers zestig jaar geleden hebben gekregen.”

Rahanra weet zich gesteund door eenzelfde kwestie in het Gelderse Elst vorig jaar. Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken hakte toen de knoop door en verklaarde dat woningen gebouwd voor Molukse gezinnen bij leegstand ook weer aan Molukse huurders moeten worden toegewezen.

Lees verder in Tubantia!
Foto: Kerk en Stichting in de Molukse wijk te Rijssen

Total
0
Shares
Related Posts
Lees verder

Investeren in Maluku

Het ontwikkelingsthema van de Indonesische regering voor de ‘economische corridor’ Oost-Indonesië is: “Het centrum voor de ontwikkeling van…