Zanger Rio Efruan: “Naast het helpen met hulpgoederen, zetten we ons ook in voor traumaverwerking”

Op 1 oktober jl. heeft de Keiese reggaezanger Rio Efruan een muzikale benefietavond georganiseerd in Ambon voor slachtoffers van de aardbeving op de Molukken. De afgelopen week heeft hij met lokale hulporganisaties goed overlegd om te kijken waar hij en andere Molukse muzikanten uit de hoofdstad zich het meest zinvol kunnen maken.

Rio Efruan o.a. bekend van de zanggroep Nanaku doet dit in samenwerking met Maluku Sketch Walk (MSW), Ambon Sailing Community (ASC), Amboina Ukulele Kids Community, de reggae band Amboina Bananas en diverse sessie-muzikanten uit Ambon stad.

De afgelopen week hebben zij op aanwijzing hulpgoederen geschonken aan dorpelingen van Liang en Waai. Efruan verteld erbij dat deze dorpen hard zijn getroffen, waarbij vele huizen zijn verwoest. En mensen dakloos zijn geworden. Volgende week gaan ze naar Tial ook op Ambon.

Naast het steunen met levensbehoeften moet er ook aandacht geschonken worden aan de traumatische ervaringen bij kinderen, zegt de zanger. “Door middel van zang- en muziek creëren we afleiding voor ze. Deze kinderen hebben nu een trauma opgelopen, op deze manier proberen wij hun ook mentaal te steunen. Emotionele ondersteuning is erg belangrijk”, aldus Rio Efruan.

Exit mobile version