An independent Moluccan magazine and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

TIFA Magazine

An independent Moluccan news and entertainment platform, that organizes multiple events and music releases.

Zuster Moens over “Doa Untuk Maluku” in de Rai, Amsterdam: “Zeker voelen veel mensen zich aangesproken en willen meedoen”

Zuster Francesco Moens is een missiezuster die zesenveertig jaar op Ambon als missie zuster heeft gewerkt en nu sinds een jaar of acht van haar oude dag geniet in het zusterhuis in Tilburg.

Aanstaande zaterdag is ook zij aanwezig tijdens de “Doa Untuk Maluku”, in de Rai te Amsterdam. Waarbij christenen en moslims een overdenking houden voor de aardbevingen in de Molukken de afgelopen twee maanden. Dit in combinatie met een Moluks culturele en muzikale programma. Het event is georganiseerd door de Moluccan Future Foundation.

Sinds 1965 heeft zuster Moens veel geestelijke hulp verleend op de Molukken. Duizenden mensen op het Molukse eiland Ambon kregen hulp die zich richtte op de sociaal- economische ontwikkeling van minderbedeelden. Haar congregatie, de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, ging in 1920 aan het werk op de Molukken.

Ten tijde van de Kerusuhan heeft zuster Moens de burgeroorlog van nabij meegemaakt. De niet-Molukse zuster uit Nederland woonde al vele jaren in Ambon-stad, en was daar tevens de leidende kracht achter de stichting Rinamakana, een organisatie die hulp verleende aan Molukse vluchtelingen – voornamelijk aan christenen, maar ook aan moslims.

In een persoonlijk bericht naar de stichting zegt zuster Moens: “Ambon, de Molukken worden toch wel regelmatig op de proef gesteld. Zeker voelen veel mensen zich aangesproken en willen meedoen. Moge de Heer uw stichting ‘Moluccan Future Foundation’ zegenen en voor veel mensen een uitkomst zijn.”

In 2011 eindigde haar werk op de Molukken, en werd het tijd voor rust in Nederland op de leeftijd van 77 jaar.

Toch zal zuster Moens tijdens de “Doa Untuk Maluku”, wederom aanwezig zijn om de Molukken in nood te ondersteunen.

U komt toch ook naar de RAI?
Bestel hier uw kaartje:

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-doa-untuk-maluku-82520165035

Foto: Yulis Patty

Brongebruik:

https://www.rd.nl/kerk-religie/je-bent-blij-als-je-er-voorbij-bent-1.47520

http://www.lizatitawano.nl/krant/terug-na-missie-van-45-jaar

Total
0
Shares
Related Posts