• Home
  • >
  • Evenementen
  • >
  • Afgeladen Molukse Dag op Kwaku en afterparty in de Melkweg Amsterdam

Afgeladen Molukse Dag op Kwaku en afterparty in de Melkweg Amsterdam

AMSTERDAM – Het afgelopen weekend was het weer bomvol op het Kwaku Summer Festival tijdens de Molukse Dag op Kwaku. Daarna trokken de festivalgangers door naar de officiële afterparty in de Melkweg. In een uitverkochte Melkweg barstte het feest verder los met speciale shows van Molukse artiesten en Dj’s.

De Molukse hitzanger Fresly Nikijuluw en Chaken Supusepa en rapper Mr. E uit Maluku betraden voor het eerst het podium in Nederland en zorgde voor een spetterende show. Fresly trad op met een live band met verschillende Molukse muzikanten uit Nederland en de Molukken. Chaken stond op het podium met dj Miguell Kaidel en Mr. E stond er samen met dj Mike Rock en Tobias Jano die de cakalele verzorgde in zijn show.

JAEL compleet met een live band zorgde ervoor dat het publiek kreeg voor wat ze waren gekomen. Een op en top performance van een rasartiest, waarbij het zonnetje letterlijk doorbrak. Oceanikz bracht de Melanesische Pacific sound met Molukse en Papoease traditionals.

En natuurlijk de legends Massada die als vanouds op het podium rockte en een show gaven met hun percussionisten waarmee zij in hun 50 jaar op het podium stonden. Daarnaast ook Bintang Maluku die de dag opende met lagu2 Maluku.

Ook in de Pompeia tent werden fantastische optredens verzorgd door artiesten als Mpes, Fano, Jsatubk x Pesi x Mass, Dj Maria de Lima, Bersama Latin, Chaka Laisina & Friends.

Naast veel muziek ook cultuur met de Molukse krijgersdans van Cakalele Moloku Kie Raha, en dans en tifa met Menari-Tifa groep Nusa Ina uit Barneveld. De dag werd natuurlijk weer super tof gepresenteerd door Joshua Timisela op het hoofdpodium, Joel Diaz en Andrew Roos in de Pompeia tent.

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Evenementen

Pacific_Roots_Poster
Pacific Roots Fest indoor, 25 November 2023, Almere
Event-Papua
Health Awareness & Climate Change Event, 9 December 2023, Jayapura, Papoea
IMG_2580
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon

Zie Ook

eko
Health Awareness boodschap van Eko Poceratu voor jongeren in de Molukken
mpes-1
Tifa's 10 minuten met Mpes
Top