• Home
  • >
  • Magazine
  • >
  • Joshua Kotadiny openhartig over zijn leven: “Ik heb mijn levensverhaal geschreven in het boek”

Joshua Kotadiny openhartig over zijn leven: “Ik heb mijn levensverhaal geschreven in het boek”

Joshua Kotadiny is een pastor’s kind en heeft zijn roots in Maluku Barat Daya. Als jonge jongen leefde Joshua op straat, in de wijk Gein, Amsterdam Zuidoost. Al vroeg kwam hij in aanraking met drugs, alcohol en de kille, keiharde wereld van de jeugdbendes.

Joshua raakte verslaafd, dealde, en was extreem gewelddadig. Het contact met die duistere wereld heeft hij nog steeds. Maar door krachtig, genadig ingrijpen van God staat Joshua nu in die wereld omdat God hem daar plaatst en gebruikt als Zijn getuige.

Joshua Kotadiny schreef het boek Gein trappen, grace vinden. In de nieuwe editie van TIFA Magazine verteld hij hierover in een uitgebreide interview. Maar ook over zijn roots in de Molukken, hoe zijn familie in het voormalig Ned. Nieuw Guinea was terechtgekomen, zijn verleden en heden.

Geëvacueerd

“Mijn opa was geëvacueerd vanuit het voormalig Ned. Nieuw-Guinea naar Nederland, vanuit zijn functie bij de politie kon hij officieel 9 Molukse gezinnen overbrengen, maar door zijn goede positie bij de overheid was het hem toch nog gelukt om ook 39 andere gezinnen over te brengen naar Nederland.”

Hij verteld onder andere over zijn opa Kotadiny. Die werd tijdens de Tweede Wereldoorlog met een Australische peleton op missie uitgezonden naar Nieuw Guinea om spionage en sabotage werk te verrichten achter de vijandelijke linies van Japan.

Zijn opa bleef uiteindelijk in Hollandia (Jayapura) en klom op tot Hoofd inlichtingendienst bij de politie. Veel Molukse families hadden zich al voor de Tweede Wereldoorlog in Ned. New Guinea (West-Papua) gevestigd. De Molukkers hadden beroepen bij o.a. de overheid, politie en in het onderwijs. Familie Kotadiny kwam net als vele andere Molukse families, met de groep van totaal 1600 Molukkers in 1962 naar Nederland. Dit jaar precies 60 jaar geleden.

Wilt u het interview van Joshua Kotadiny lezen en nog veel meer interessante verhalen en up-to-date nieuws? Dan kunt u zich aanmelden via: social@tifamagazine.com Ovv Abonnee Magazine, uw naam, email en adres gegevens. Nu 1 jaar, 4 edities voor 15 euro exclusief verzendkosten.

 

ZATERDAG 30 JULI IN HET NELSON MANDELAPARK AMSTERDAM

Met Molukse artiesten, bands, zang- en dansgroepen uit Nederland en de Molukken! Zoals Ona HetharuaMassadaFocoDanjilRafa & NaniCakalele Tenggara ’93LimaDiti en nog veel meer!

Haal nu uw TICKETS.

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Magazine

TIFA_MAG_01_COVER-1179x1536-kopie
Glossy TIFA MAGAZINE
foto-7
Welkom op de nieuwe website van TIFA Magazine
tifa_inception_image
TIFA Magazine winter 2022/2023

Zie Ook

67406507_1144642689052683_6597033594441433088_n
Tickets Molukse Dag op Kwaku 2024 en Afterparty in Melkweg Amsterdam
4
Naruwe komt 27 juli naar Nederland op de Molukse Dag op Kwaku
Top