Nostalgie: Moluccan Moods

AMSTERDAM – Moluccan Moods was een succesvolle reeks Molukse concerten in de periode 1982-1984. De initiatieven en organisatie waren in handen van een werkgroep bestaande uit 3 leden; Eddy Tutuarima, Zeth Mustamu en wijlen Eddy Lekranty. De 1e groepenpresentatie vond van februari tot en met september 1982 één keer per maand plaats in Paradiso te Amsterdam.

Het project beoogde onder meer het stimuleren en activeren van Molukse muzikanten. Daarnaast streefde men meer aandacht en belangstelling te kweken van en voor Molukse muziekgroepen. Dit resulteerde in de 1e LP “Moluccan Moods”.

Tien bands werden door een jury uitgekozen om een nummer in de studio op te nemen, die vervolgens op de 1e elpee werd uitgebracht.

Tussen alle nummers staat het pauze thema “Perasaan Maluku“, gecomponeerd door Zeth Mustamu en m.m.v. Rudy Tuhusula op Totobuang. De opnames vonden plaats in de geluidsstudio van de Stichting Popmuziek Nederland.

Bekende Molukse nummers

Nostalgische bands als de Impulse en Volunteers speelden de nummers “Dua Bersaudara”, “Hela Arumbai’ en “Adzal Ku” in eigen composities die later nog jaren door vele coverbands werden nagespeeld.

Een gepirate versie van deze Moluccan Moods elpee (op cassette, met ‘ge-edite’ cover, zonder credits en met de H-Gang en Perlawanan eraf gehaald) is in Indonesië aardig verkocht (als ‘Maluku Moods’) en was daar regelmatig op de radio te horen.

De Elpees zijn te horen op de website van Moluccan Moods: www.moluccanmoods.nl

Bron: Moluccan Moods

Deel Dit Bericht

Facebook
Twitter
WhatsApp

Andere Muziek

75233858_2545775885500849_3168747233705197568_n
TIFA Magazine begon midden 00 eerst met een muziek streaming dienst
1
Single en videoclip in het kader van BETA DISINI 3
Volledige-Talkshow-met-Engelse-ondertiteling
Nu Online: BETA DISINI 3 - Volledige Talkshow met Engelse ondertiteling

Zie Ook

Pacific_Roots_Poster
Pacific Roots Fest indoor, 25 November 2023, Almere
fresly
Gift Concert Datang Kele - Rindu Ambon: Fresly Nikijuluw Ft. Bianca Boeloerditty - Tunggu Beta Kele
Top