Na aanleiding van de talkshow BETA DISINI 3 van het Moluks Historisch Museum in samenwerking met TIFA Magazine is achter de schermen gewerkt aan een bijbehorende videoclip. Die volgende week gelijktijdig met de Indonesisch ondertitelde versie zal uitkomen. De muziekvideo Nona Maluku waarbij Molukse dansers, filmmakers en fotografen betrokken zijn staat in het teken van de talkshow BETA DISINI 3. En wordt uitgebracht op ons YouTube kanaal Sound of Melanesia. Het nummer staat op Spotify en is al te beluisteren.
Van gevestigde Molukse namen tot aan opkomend talent organiseren zowel het museum Maluku als Tifa magazine evenementen, maken ze content en bundelen ze nu hun platformen.
Het nummer
Nona Maluku is een nummer uit 2008 geschreven door Arles Tita, Hany Pattikawa en rapper Ambonwhena.
“De Molukse vrouwen worden beschouwd als de dragers van de cultuur. En spelen van oudsher een belangrijke rol in de gemeenschap.”
Internationaal
De zangers Arles Tita en Hany Pattikawa zijn beiden geboren en getogen in Ambon, Maluku en woonachtig in Jakarta. Ze worden beschouwd als de pioniers van Molukstalige R&B. Aan dit project hebben Molukse producers, dansers, filmmakers en fotografen uit Nederland, de Molukken en Jakarta aan meegewerkt.
“Met deze videoclip wordt de internationale verbinding tussen Molukse artiesten weergegeven.”
De orginele track uit 2008 is geproduceerd door de Moluks-Batakse producer Mo Charizma uit Jakarta. Hij is één van de grondleggers van de Indonesische hiphop scène. De remix is geproduceerd door Kenza Trona (30), een Molukse producer uit Ambon. Hij is op dit moment de meest gewilde hiphop en R&B producer uit Maluku.